Kedves Petőfis Diákok, Tisztelt Szülők!

Megszületett a kormányzati döntés, mely szerint 2020. március 16-tól internet alapú, digitális oktatás zajlik Magyarországon. A kialakult helyzet mindenkitől új típusú gondolkodást, rugalmas hozzáállást követel, mely komoly felelősség, hiszen nagy a tét.

Iskolánk vezetősége és tanári kara hétfőtől megkezdi az új munkarend módszereinek, szabályainak kidolgozását. Bár meggyőződésünk szerint a személyes találkozáson alapuló – tantermi – oktatás hatékonysága semmivel sem pótolható, szerencsére számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a tantermen kívüli oktatás is biztosítsa diákjaink fejlődését és ami a gimnáziumi képzésünkben a legfontosabb: végzőseink érettségire való lelkiismeretes felkészítését.

Ebből az is következik, hogy az elkövetkezendő – bizonytalan hosszúságú – rendkívüli munkarend NEM SZÜNET! A folyamatos készülés, számonkérés, értékelés továbbra is része lesz a mindennapoknak!

A következő hét (2020. március 16 – 22-ig) ennek az újfajta oktatásnak a kidolgozásáról szól, ezért diákjainknak rendkívüli tavaszi szünet zajlik. Ezen a héten lesz lehetőség kollégista diákjainknak a kollégiumból való kiköltözésre. Erről hamarosan KÜLÖN BEOSZTÁST állítunk össze.

Március 23-án kezdődik a digitális oktatás.

Kérünk mindenkit, hogy a honlapunkat, Facebook – oldalunkat és a MOZANAPLÓ üzeneteit rendszeresen tanulmányozzák, mert ezeken folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a tudnivalókról!

A felelősség közös, a cél azonos! Vigyázzunk egymásra!

Erős vár a mi Istenünk!