mullerfj

VIII. MÜLLER  FERENC KÉMIAI EMLÉKVERSENY

 

A 2021/2022-es tanévben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Poysdorf Város Önkormányzata (Ausztria), és a Müller Ferenc Társaság újra meghirdeti a 7-8. osztályos diákok számára a VIII. Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt.

Helyszín: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Időpont: 2021. december 10. péntek 10 óra
A versenyre jelentkezhet bármely magyarországi és határon túli általános iskola. Jelentkezni egyénileg vagy csapatosan lehet (max. 2 fő egy csapatban), egy iskolából több csapat is részt vehet a versenyen.

A verseny célja, hogy felkeltsük a diákok figyelmét a kémiai elemek sokszínűségére és változatosságára, felfedezésükre, elnevezésükre, fontosabb fizikai és kémiai tulajdonságaikra és gyakorlati felhasználásukra. A résztvevő csapatok egy tesztet töltenek ki, majd a tesztek javítása után a legeredményesebbnek bizonyuló 6 csapat nyilvános megmérettetésen méri össze tudását iskolánk dísztermében, kvízkérdések formájában.

Irodalomként bármilyen szervetlen kémiával, a kémiai elemek felfedezésével foglalkozó szakkönyvet vagy internetes forrásokat ajánlunk.

A verseny tematikája:

A verseny fődíja egy kétnapos tanulmányút (Várpalota, Gánt-bauxitbánya) az első helyezett és felkészítő tanára számára. Azok a diákok, akik a következő tanévben gimnáziumunkba jelentkeznek, ha eredményesen szerepelnek a versenyen, a felvételi vizsgán pluszpontokban részesülnek kémiából.

Jelentkezni 2021. november 10-ig lehet, a következő e-mail címen: mullerferencemlekverseny.pseg@gmail.com

Szükséges adatok: tanuló(k) neve, osztály, felkészítő tanár neve, iskola, csapatnév A verseny programjával kapcsolatos részletes információk a jelentkezési határidőt követően várhatók.

Jó felkészülést kívánunk, és szeretettel várunk minden érdeklődő tanulót a versenyre!

Bonyhád, 2021. szeptember 28.

Csiki Nikolett                                                         Andorka Gábor
versenyszervező                                                    igazgató

 

A verseny végeredménye

 


Korábbi tanévek versenyeredményei