mullerfj

VI. NEMZETKÖZI MÜLLER  FERENC KÉMIAI EMLÉKVERSENY

 

A 2019/2020-as tanévben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Poysdorf Város Önkormányzata (Ausztria) újra meghirdeti a  7-8. osztályos diákok számára,  a VI.  Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt.

Helyszín: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Időpont: 2019. december 13. péntek 10 óra

A verseny programja

A verseny célja, hogy felkeltsük a diákok figyelmét a kémiai elemek sokszínűségére és változatosságára, felfedezésükre, elnevezésükre, fontosabb fizikai és kémiai tulajdonságaikra és  gyakorlati felhasználásukra. Jelentkezni egyénileg vagy csapatosan lehet (max. 2 fő egy csapatban), egy iskolából több csapat is részt vehet a versenyen.  A résztvevő csapatok egy tesztet töltenek ki, majd a tesztek javítása után, a legeredményesebbnek bizonyuló 6 csapat  nyilvános megmérettetésen méri össze tudását iskolánk dísztermében, kvíz kérdések formájában.

Irodalomnak bármilyen szervetlen kémiai, a kémiai elemek felfedezésével foglalkozó szakkönyvet vagy internetes forrásokat ajánlunk. A verseny országos, nemzetközi, ebben az évben vajdasági diákokat is várunk Bonyhádra.

A verseny fődíja egy ausztriai kirándulás Bécsbe, illetve Poysdorf-ba, Müller Ferenc szülővárosába. Természetesen a verseny további helyezettjei is értékes nyereményekkel gazdagodnak.  Azok a diákok,  akik a következő tanévben gimnáziumunkba jelentkeznek,  ha eredményesen szerepelnek a versenyen, a felvételi vizsgán pluszpontokban részesülnek kémiából.

Jelentkezni 2019. november 24-ig lehet, az alábbi regisztrációs linken: JELENTKEZÉS

Részletes információ a következő email címen:  mullerferencemlekverseny@gmail.com

Jó felkészülést kívánunk, és szeretettel várunk minden érdeklődő tanulót a versenyre!

Bonyhád,
2019. szeptember 15.

 

Andorka Gábor                         Nagy István
igazgató                                  kémia szakos pedagógus, versenyszervező

 


Korábbi tanévek versenyeredményei