mullerfj

V. MÜLLER  FERENC KÉMIAI EMLÉKVERSENY

 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, Poysdorf Város Önkormányzata, valamint a Müller Ferenc Társaság a 2018/2019-es tanévben újra meghirdeti a 7-8. osztályos diákok számára az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt.

Helyszín: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola
(7150 Bonyhád, Kossuth Lajos u. 4.)
Időpont: 2018. december 14-15.

A verseny célja, hogy felkeltsük a diákok figyelmét és érdeklődését a kémiai elemek sokszínűsége és változatossága, valamint felfedezésük, elnevezésük, illetve fontosabb fizikai és kémiai tulajdonságaik és gyakorlati felhasználásuk iránt.
Ettől az évtől kezdve versenyünk országos, és két részből áll.
A verseny első részében a Tolna megyei iskolák csapatai mérkőznek meg egymással 2018. december 14-én, pénteken 11 órától kezdődően. Egy írásbeli forduló után a legeredményesebbnek bizonyuló hat csapat iskolánk dísztermében egy nyilvános megmérettetésen méri össze tudását kvízkérdések formájában. (Az első helyet elérők Bécsbe, valamint Poysdorfba, Müller Ferenc szülővárosába utazhatnak. Ezen felül az első, második, harmadik helyezett csapatok azon tagjai, akik a következő tanévben gimnáziumunkba jelentkeznek, a szóbeli felvételi vizsgán kémiából a maximális pontszámban részesülnek.)
A TOLNA megyei második, harmadik helyezett részt vehet a 18 órakor kezdődő országos versenyen. Egy elméleti forduló után itt is a legjobb nyolc csapat jut tovább, akik a szombat délelőtt folyamán kvízversenyen vesznek részt. Az első helyezettek fődíja egy bécsi-poysdorfi tanulmányút.
Irodalomnak bármilyen szervetlen kémiai, a kémiai elemek felfedezésével foglalkozó szakkönyveket vagy internetes forrásokat ajánlunk.
A versenyre egyénileg vagy csapatban (max. 3 fő egy csapatban) lehet jelentkezni, egy iskolából több csapat is részt vehet a versenyen. Az országos versenyen résztvevő csapatoknak szállást és étkezést tudunk biztosítani iskolánk kollégiumában. (Szállás 4.000 Ft/fő, reggeli 500 Ft/fő, ebéd 2000 Ft/fő, vacsora 1500 Ft/fő.)

Részletes információ a következő e-mail-címen: mullerferencemlekverseny@gmail.com

Jó felkészülést kívánunk, és szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Bonyhád, 2018. szeptember 15.

Andorka Gábor                            Nagy István
igazgató                                  kémia szakos pedagógus, versenyszervező


Eredmények

1. helyezett:
Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Csapattagok: Bata Marcell, Vida Liliána
Felkészítő tanár: Csáki Anita

2. helyezett:
Jókai Mór Átalános Iskola Pécs
Csapattagok: Kocsis Virág, Puskás Péter, Szeles Léna
Felkészítő tanár: Hegyiné Király Krisztina

3. helyezett:
Pécsi Belvárosi Általános Iskola
Csapattagok: Szabó Benedek, Ernyő Alexandra, Wagner Mihály
Felkészítő tanár: Rósné Molnár Anita

Különdíj: Papp Marcell Imre, Corvin Mátyás Általános Iskola, Kecskemét
Felkészítő tanár: Labancz István


Korábbi tanévek versenyeredményei