Hírek

Terematlétikai verseny az Atlétikai Centrumban

Jól sikerült nemzetközi versenyt rendezett az AC Bonyhád, 2020. január 17-én, a gimnázium Atlétikai Centrumában.Több mint 200 versenyző állt rajthoz, a legifjabb korosztálytól, a legidősebbig.

Központi írásbeli felvételi

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Tanulók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a központi írásbeli felvételi vizsgára szóló behívóleveleket január 8-án minden felvételizőnek kipostáztuk. Többen jelezték, hogy nem kapták meg a levelet. Arra kérjük Önöket, hogy függetlenül attól, hogy a levél megérkezett-e vagy sem, szíveskedjenek szombaton (január 18-án) legkésőbb 9.30-ig beérkezni a gimnáziumba. A főépület földszinti folyosóján útbaigazítást fognak kapni, hogy melyik teremben fogja írni a […]

Felvételi előkészítő szakkörök

Iskolánk a felvételire való felkészülést segítő szakkörökkel igyekszik azonos szintre hozni az intézménybe jelentkező általános iskolai tanulókat. 2020. január 11-én kémiából és magyarból, a szaktanároktól kaptak megfelelő segítséget a kisdiákok.

Megemlékezés az elhurcoltakról – “Málenkij robot”

A német önkormányzat és a gimnázium szervezésében megemlékeztek a németek málenkij robotra való elhurcolásának 75. évfordulójára. A II. világháború alatt és után sokakat a Szovjetunióba hurcoltak kényszermunkára, ennek ironikus elnevezése a malenkij robot. A középiskolánál tartott koszorúzás után a művelődési központban folytatódott a rendezvény.

Temperamentum, ollé!

Az újév alkalmával, 2020. január 4-én, néhány vállalkozó kedvű bonyhádi cserkészjelölt újévi túrát tett a Zengőre. Alapvető tájékozódási ismereteket sajátítottak el: a turista térkép használata, turista-, térkép jelek, a tájoló használata és a cserkész útjelek. Az időjárás kegyesen bánt a leendő cserkészekkel. Kora tavaszias, napsütéses idő volt aznap. A vidám hangulatnak köszönhetően, a közel 13 […]

KARÁCSONY ÜNNEPE

Hosszú időre tekint vissza a karácsony közös megünneplése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Idén a városi Művelődési Központ színház termében a gimnázium vegyes kórusának és a 10-dik évfolyam diákjainak műsora tette meghitté, Jézus születésének ünnepét.

Egy nap az eszéki egyetemen

Tanner tanár úr személyes kapcsolata és a gimnázium vezetésének támogatása adta meg a lehetőséget hét diákunk számára, hogy egynapos villámlátogatás keretében, bepillantást nyerjenek az eszéki Strossmayer Egyetem életébe. E mostani első kapcsolat felvétel nem titkolt célja volt, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok megismerkedjenek, egy új választható egyetemmel.

Terematlétikai csapatverseny

Ötödik éve ad otthont a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, a “Sport 21” elnevezésű terematlétikai csapatversenynek. A dél-Dunántúli régió három megyéjéből /Somogy-Baranya-Tolna/ összesen 23 csapat, 184 versenyzője mérte össze tudását.

A 24-dik órában

A klímavédelem népszerűsítésére, ezen belül a környezet- és egészségtudatos életmód fontosságára hívták fel a figyelmet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai, a közel múltban lezajlott egy hetes rendezvénysorozatukkal. A téma iránt érdeklődőket tudományos előadások, a hétköznapi használatban levő környezet károsító eszközöket kiváltó mini vásár, étel bemutató és számtalan hasznos ötlettel szolgáló kezdeményezés várta.

Jónak lenni, jó

A kezdetekben az adventi időszak várakozás teljes hangulata adta az apropóját a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjainak, hogy saját készítésű édességek és szendvicsek árusításával igyekezzenek kiegészíteni az osztálypénztár bevételét. Néhány éve, kapcsolódva a “Jónak lenni, jó” országos kezdeményezéshez, az eladásból származó bevétel jelentős részét, jótékonysági célra fordítják.

“Út a csúcsra” atlétika verseny

A pályaválasztás előtt álló kisdiákok számára szervezi meg évről-évre a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, az “Út a csúcsra” atlétikai versenyét. A megmérettetésen döntő részben Tolna megyei általános iskolák végzős tanulói állnak rajthoz, de a rendezvény iránti egyre növekvő érdeklődést mutatja a régió több tanintézetének jelenléte is.

Következő oldal