A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium
német munkaközössége

„Vorwahl 0049”

néven német országismereti versenyt hirdet.

A versenyt 3 kategóriában szervezzük meg:

I. kat.: a középiskolák 11. és 12. osztályát célozza meg. A kategória lényege, hogy a legmagasabb nyelvi szinten lévő diákok tanulmányozzák a mai német kultúra sajátosságait. Az idei évben a felkészülés során előre megadott német youtuberek munkásságával ismerkedhetnek meg a diákok. A felkészüléshez linkgyűjteményt küldünk a jelentkezőknek.

II. kat.: a 9.-10. évfolyamok diákjainak szól. Ebben a kategóriában évről-évre Németország egy-egy tartományának látnivalóival, történelmével, földrajzával, hírességeivel, specialitásaival, szokásaival ismerkedhetnek a tanulók. Az idei év témája: BERLIN. A felkészülés alapját egy linkgyűjtemény adja, melyet időben eljuttatunk a jelentkezőkhöz.

III. kat.: az általános iskolák és gimnáziumok 7.-8. osztályos diákjai részére a német ifjúsági irodalomból válogatunk kedvenceket. Ebben a tanévben Michael Ende: Die unendliche Geschichte című műve kerül feldolgozásra, amelyből a felkészüléshez szövegeket, szövegrészleteket kapnak a jelentkező diákok.

A verseny kétfordulós, az első fordulót helyben írják a diákok, a feladatlapokat digitálisan juttatjuk a felkészítőkhöz. Erre február elején kerül sor. A döntőbe jutott diákok március közepén, Bonyhádon mérhetik össze a tudásukat írásban és szóban.

A versenyre jelentkezés határideje: 2019. december 6. péntek

A jelentkezéseket kérjük a vorwahl0049pseg@gmail.com címre küldeni.


Felkészüléshez szükséges dokumentumok: