NEWSBROWSING – ANGOL NYELVI VERSENY

Versenykiírás

Céljaink:

A verseny alapvető célja, hogy nyelvvizsga illetve érettségi típusú feladatmegoldásokon keresztül közelebb hozza a brit vidéki életet, hétköznapokat, üzletvezetést, hagyományápolást és természetesen a fenntartható gazdálkodást.

Mindemellett cél az angol nyelvhelyesség fejlesztése, angol (idegen nyelv) és magyar nyelv sajátosságainak kiemelése és érzékeltetése fordítási feladatokon keresztül.

A verseny menete/ütemezése:
1. forduló online – beküldési határidő 2019. december 09. -24 óráig
2. forduló online – beküldési határidő 2020. január 09. – 24 óráig
3. forduló online – beküldési határidő 2020. február 09. – 24 óráig
4. forduló online – beküldési határidő 2020. március 01. – 24 óráig
5. forduló helye és ideje: Az 5. fordulóba a legtöbb pontot elért 20 diák jut be

Helye: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola

Ideje: 2019. március 20. 10.00-11.30 – Bonyhádi Szellemi Zsendülés – az 5. és egyben záró forduló négy feladatot tartalmaz (fordítást nem), hasonlóan az előző fordulók feladataihoz, de itt sem nyomtatott, sem online szótár nem használható.

Az aktuális feladatokat a diákok a honlapon – newsbrowsing.hu – tudják kitölteni minden hónap 10-től előzetes regisztrációt követően.

Résztvevők: egyéni verseny

  • az evangélikus felekezetű iskolák diákjai,
  • az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő középiskolák tanulói
  • bármely középiskola diákja, aki tudomást szerez a felhívásról

A versenyen való részvétel kizáró okai:

  • Amennyiben a tanuló angol nyelvterületen született és/vagy huzamosabb ideig ott élt/ vagy angol anyanyelvű szülői háttérrel rendelkezik.

Nevezési határidő: Az első feladatlap megküldése (novemberi blogszám) egyben a verseny nevezést is jelenti, így 2019.december 09. -24 óráig beérkezett jelentkezések érvényesek, illetve bármelyik hónap feladatainak megoldásaival részt lehet venni.

Elérhetőségek: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola
7150 Bonyhád, Kossuth u. 4. Tel.: 06- 74/451-719

Érdeklődni lehet a versenyt szervező kolléganő elérhetőségén:
Túri Krisztina tanárnő, blogszerkesztő – email: turi.krisztina71@gmail.com

További információk

A verseny menete:

2019. november hónaptól kezdődően az aktuális hónap megoldásait mindig a rákövetkező hónap 09–ig (legkésőbb) kérjük visszaküldeni elektronikus formában. Ekkor a megoldások javításra és pontozásra kerülnek. Az utolsó online forduló 2020. március 01. 24 óráig záródik.

Az utolsó 5. fordulónak a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola ad helyet. Az első három helyezett értékes angol nyelvű könyvjutalomban és brit csemege csomag összeállításban részesül.

A versenyen való részvétel ingyenes, a döntőre utazás költsége a versenyzőket terheli.

Felkészüléshez ajánlott a blog korábbi éveinek feladatai: 

www.newsbrowsing.hu – a tanév során havonta megújuló, 5 nyelvvizsga/ érettségi típusú – középtől emelt szintű (B.1 – C.1) feladatot tartalmazó blog. A feltöltött cikkek az aktuális évet megelőző évek Country Living illetve The Simple Things magazinjaiból kerülnek ki, így betekintést engednek a brit vidéki életbe, fenntartható gazdaságba, üzletvezetésbe, kultúrába és hagyományápolásba. A feladatokkal egyidejűleg az előző hónap megoldó kulcsai is felkerülnek.

 


2018/2019-es tanév


2017/2018-as tanév